Jdi na obsah Jdi na menu

Aktuálně

Příspěvky

Zapůjčení fotografií z Palmyry na Lipovou

24. 12. 2014

V prosinci 2014 proběhl v kulturním centru na Lipové Syrský večer, na který jsem zapůjčila svoji kolekci fotografii ze syrské Palmyry. Čtěte dále... 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Aktuálně

Dárek pro vás i pro nemocné děti

26. 11. 2014

image--2-.jpegDnes jsem si koupila pěnové srdíčko. Srdíčko je pěkně naducané. A když se rozlobím, tak ho můžu taky mačkat. Ale je tak dobrácky bachraté, že by to snad i byla škoda. Letos jsem možná i změnila preference, protože těch vánočních stromů s přáními je mnoho (a já je podporuji už řadu let), ale Nadační fond: Fann dětem, si tento symbolický příspěvek zasloužil. Jak vypadá v detailu najdete dále. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Aktuálně | Komentářů: 0

Srdce, ve kterém bydlím

17. 10. 2014

Kdyphoto--2-.jpgž člověk píše od srdce, může ho potkat v literárních soutěžích úspěch, který může mít různé podoby. Za 

článek v soutěži Srdce, ve kterém bydlím (Eduard Petiška) jsem získala čestný list. Nic jsem nevyhrála, jen jsem postoupila do výběrového kola...

 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Aktuálně | Komentářů: 0

Jak si udělat prostor pro nové zážitky

13. 10. 2014

Každý z nás se v určité životní etapě dopracuje k určitému minimalismu. Jíme raději méně, protože to pravé potěšení spočívá v ochutnávání, pijeme nejraději vodu, domácí džusy a občas kvalitní víno ve společnosti lidí, kteří nás těší. Jak to ale udělat s věcmi, relikviemi z dětství, dědictvím po prababičce a vlastní kolekci ze série 'to se jednou bude hodit'? Sentiment musí bokem. Staré musí dělat prostor novému. A o tom dnes píšu. Jak si udělat prostor pro nové zážitky.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Aktuálně | Komentářů: 0

Goodbye Turkey! Něco na odchodnou z Turecka

13. 7. 2014

Výhled na jeden ze známých mostů spojujících Evropu a Asii

Ukončila jsem svůj projekt Goodbye Turkey! Ti, z vás, kteří čtete v angličtině, se můžete začíst do textu, který týden po týdnu mapuje pochody člověka, expata, cizince, který odjíždí z druhé země, která se mu stala napřed kotlem, ve kterém se pomaličku tavil, posléze rájem, protože všude jsou dobří lidé, dobré jídlo a skvělé zážitky.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Aktuálně | Komentářů: 0

Cocreating Happiness: Příběhy z celého světa

22. 5. 2014

Alicia Castillo Holley sestavila sto příběhů lidí ze 43 různých zemí na světě. Jsou to osobní výpovědi a představy o tom, co znamená štěstí. Anglický text je doplněný portréty účastníků tohoto projektu. Já se zapojila za ČR.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Aktuálně

Plyšáci pomáhají

22. 5. 2014

Také máte doma téměř nové plyšáky? Vaše děti si s nimi nehrají? Kam s nimi? V nemocnici je asi nepřivítají, ale třeba záchranáři budou mít radost, dávají je dětem při dopravních nehodách. Báro, díky! Za tip a předání balíku.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Aktuálně

Sbírka pro Bomonti a jiné

28. 3. 2014

Co je to Bomonti? Bomonti je domov pro seniory v Istanbulu, který vedou řádové sestry (Little Sisters of the Poor). Sbírka, kterou jsem organizovala, posloužila ale nejen jim. Čtěte dále. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Aktuálně

Evropský den jazyků v Istanbulu

26. 10. 2013

Dva roky po sobě jsem měla příležitost učit češtinu na akci Evropský den jazyků, která se konala v Istanbulu pod záštitou konzulátu Řecka. Čtěte dále. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Aktuálně

Dětské centrum v Istanbulu

25. 2. 2013

V roce 2012 jsme díky podpoře generální konzulky Ireny Krasnické založily s Petrou Sedmíkovou projekt České dětské centrum Istanbul. Více dále... 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Aktuálně